середа, 10 лютого 2016 р.

Новий етап розвитку дистанційного навчання

         Розпочався новий навчальний рік для студентів університету, які навчаються за дистанційною формою. В цьому році на першій курс зараховано майже 1500 студентів. Разом з набором минулого року контингент таких студентів складає понад 2500 осіб. Характерною особливістю сучасного етапу розвитку дистанційного навчання в університеті є впровадження дистанційних технологій в усіх навчальних підрозділах та для всіх форм навчання, перш за все, у деканатах стаціонару і базовому заочному факультеті. Загальна кількість користувачів системи дистанційного навчання університету разом із викладачами, співробітниками. Головного та локальних центрів зараз складає понад 5300. Посилання
         Керівництвом університету також прийнято рішення щодо залучення до дистанційних технологій студентів 3, 5 і 6 курсів деканату по роботі з іногородніми студентами локальних центрів. Для забезпечення навчання цих студентів терміново створюється новий сайт, наповнюється учбовими матеріалами навчальне середовище. Загалом співробітниками сектору розробки електронних засобів навчання ННІЦ створена і введена в дію для забезпечення дистанційного навчального процесу система сайтів, яка включає 5 сайтів:
  • Головного центру дистанційного навчання;
  • деканатів стаціонару;
  • базового заочного факультету;
  • деканату по роботі з іноземними студентами;
  • міжгалузевого інституту підвищення кваліфікації;
  • центру тренінгових технологій.
         Про масштабність процесу впровадження дистанційних технологій в університеті свідчить створення нового сучасного комплексу відео студії, який був введений в експлуатацію на початку вересня. Тепер викладачі можуть читати дистанційні лекції, проводити заліки, екзамени і консультації у дистанційному режимі одночасно з 10 відео студій. Тільки за перший тиждень жовтня проведено більше 120 годин дистанційних лекцій, а загалом на цей місяць заплановано більше 500 годин. Збільшення кількості відео студій поставило нові вимоги щодо смуги пропускання наявних каналів зв’язку.

         Керівництву ННІЦ вдалося успішно вирішити питання з провайдером щодо збільшення швидкості каналу зв’язку у 2 рази. Тепер швидкість каналу складає 200 Мбіт/с, що повністю задовольняє потреби у смузі пропускання і забезпечує надійне функціонування комплексу.

         Ректор університету Нестуля О.О. презентує новий комплекс відео студій Надзвичайному і Повноважному послу Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадову під час його візиту до університету.
          Розширюється географія локальних центрів: якщо на початку проведення педагогічного експерименту з дистанційних технологій в університеті було створено 9 локальних центрів, то у поточному році їх кількість збільшено ще на 2: відкрито локальний центр у Білгород-Дністровську та у Полтаві, на основі базового заочного факультету.
 
        3 жовтня 2013 року було проведено дистанційну робочу нараду (відео конференцію) з методистами та інженерами-програмістами локальних центрів дистанційного навчання, на якій обговорювались питання організації проведення занять у період настановної сесії. В роботі наради взяли участь декан по роботі зі студентами іногородніх локальних центрів Л.М. Страшко, начальник відділу дистанційного навчання і тестування О.М. Юдін, начальник відділу розвитку та інновацій (ВРІ) В.І. Божко, інженер відділу ВРІ Д.О.Войтенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар